Кметът раздава таблети на четвъртокласници от Бургас 14.08 | 12:50

Децата са трети в страната на матурата за 4 клас

От Филипа Тодева

Кметът Димитър Николов издаде заповед за награждаване на бургаските училища, постигнали най-високи резултати на държавните зрелостни изпити, съобщиха от пресцентъра на община Бургас. Идеята му е оттук нататък това да се случва всяка година за първия учебен ден - 15 септември.

Първите отличени училища ще бъдат ОУ "Васил Априлов", Математическата и Английската гимназия.

На матурата за 4-ти клас 4 "Б" от ОУ "Васил Априлов" постигна трети резултат в страната. Затова всички ученици от класа, заедно с техния ръководител, ще получат таблети, заредени с електронни учебници за следващата учебна година.

На матурата за 7-ми клас най-добре от бургаските училища се представи Математическата гимназия. За награда там ще бъде оборудван модерен кабинет по физика.

На задължителната матура по български език и литература за 12 клас бургаски първенец е Английската гимназия. Наградата им е нов Certiport център за сертифициране на Office Specialist, който ще е високотехнологично звено.

"С тази инициатива искаме да стимулираме нашите училища, да покажем, че усърдният труд не остава незабелязан, и едновременно с това да модернизираме учебния процес, защото светът около нас се променя и развива", каза кметът Димитър Николов.

 

Водещи

Най-четени