Коледен подарък за приюта на отец Иван в Нови хан 23.12 | 15:52

С дарението Станишев даде началото на поредица благотворителни инициативи на БСП

От Гергана Златкова

С дарения за дома за сираци "Свети Николай" на отец Иван в Нови хан лидерът на БСП Сергей Станишев даде началото на поредица от благотворителни акции по инициатива на парламентарната група (ПГ) на "Коалиция за България" (КБ) и на организациите на партията, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Хората, които живеят в дома, получиха хранителни пакети, дърва за огрев, а децата - захарни изделия и играчки. Дарени са били и 10 000 лева за нуждите на дома.

Средствата за благотворителната акция са осигурени от ПГ на КБ и от Софийската градска организация на БСП.

"Вашето благородно дело заслужава помощ и трябва да се развива", казал Сергей Станишев, а от своя страна отец Иван припомнил, че познанството му с него датира от 2005 година, когато в качеството си на премиер лидерът на БСП му е връчил отличие за достоен българин.

Заедно с председателя на БСП били народните представители Жельо Бойчев, Георги Свиленски и Корнелия Нинова, председателят на Софийската градска организация на партията и общински съветник Калоян Паргов, заместник-председателят на СОС Панайот Бончев, както и млади социалисти.

Гостите разгледали дома за сираци, както и храма "Света Троица", за който през 2014 година ще бъдат отбелязани 150 години от построяването му. По този повод и предвид на лошото състояние на храма лидерът на БСП Сергей Станишев се ангажирал да постави проблема пред премиера Пламен Орешарски за отпускане на средства за ремонт.

Благотворителни акции от представители на БСП ще бъдат направени за Дома за деца "Иван Златарев" в София, в бежанските центрове в Харманли и в с. Пъстрогор и другаде.

Водещи

Най-четени