Конна езда за деца в неравностойно положение в Русе 15.08 | 15:56

Дейностите са по проект "Децата срещат своите нови приятели - конете"

От Кремена Бедерева

С терапевтична конна езда ще се подобрява физическото и психическо състояние на деца в неравностойно положение в Русе, както и на хиперактивни и с мярка "Пробация". Това съобщиха за БТА от клуб "Отворено общество" в крайдунавския град.

Дейностите са по проект "Децата срещат своите нови приятели - конете". Те ще се реализират в рамките на 7 месеца и включват работа с 20 деца.

В първата група са включени момчета и момичета със специални потребности. За тях е предвидена хипотерапия - лечебно-терапевтична процедура, която включва конна езда и спомага за подобряване на физическото и психическото състояние.

Втората група включва деца и младежи с дестабилизирано социално положение, с хипереактивно поведение и с мярка "Пробация". За тях ще се приложат методите на конната езда, с която ще се цели да бъдат обучени на различни дейности- да възсядат кон, да овладеят коня си, сами да го управляват.

Те ще трябва да се грижат и за животните. Според експертите за някои от младежите с проблемно поведение усвояването на трудови и спортни умения може да стане основа за бъдеща професионална реализация.

Водещи

Най-четени