Консултативен център ще бъде открит в Благоевград 22.06 | 11:50

Той е по съвместен проект на областната управа в Благоевград с префектура Серес

От Кремена Бедерева

Консултативен център ще бъде открит в Благоевград по съвместен проект на областната управа в Благоевград с префектура Серес, Гърция, съобщиха от областната администрация.

Предстои откриването на подобен консултативен център и в град Серес. Двата офиса ще си партнират и обменят информация за свободни работни места в област Благоевград и префектура Серес, ще улесняват комуникацията между работодателите и гражданите, фирмите и институциите, поясниха от областната управа.

С дейността си офисите ще спомагат за преодоляване на негативната тенденция за наемане на работници без трудови договори и без социални осигуровки. Проектът е насочен към граждани, регистрирани в бюрото по труда, което е също партньор в инициативата.

Тя се осъществява по програмата "Европейско териториално сътрудничество" Гърция - България 2007 - 2013 г. След конкурс вече са назначени консултантите, които ще работят в центъра в Благоевград.

На среща между партньорите по проекта вчера областният управител на Благоевград Костадин Хаджигаев и Йоргус Арапакис, директор на Център за професионално обучение към префектура Серес, са изразили удовлетворението си от досегашната работа и очакванията си за още по-успешно и резултатно сътрудничество.

Водещи