Куп музиканти и общественици агитират за детство без насилие 11.05 | 15:02

Фондация "Цветан Цанов" организира мащабно събитие за младежите на България

От Мартина Панайотова

На 9 юни 2012 г. ще се проведат концерт и спортни демонстрации под надслов: "Играй живота”, организиран от Фондация "Цветан Цанов" - "За детство без насилие”, научи iNews.

Концертът има за цел да привлече вниманието най-вече на децата и тийнейджърите като ги провокира да бъдат отговорни към собствения си живот и този на своите връстници.

Водещ на концерта ще бъде Део. Ще участват известни български изпълнители и общественици, които с авторитета и името си ще привлекат значителна аудитория.

Имената на изпълнителите, които ще вземат участие са: D2, Мария Илиева, Ъпсурт, Гравити Ко, Лора Караджова, Лилана, Скилър, GoodSlav, Бичето.

Научихме още, че концертът ще бъде документиран на видео. Филмът ще се излъчи впоследствие по различни канали за видео споделяне.

Програмата е следната:

11.00 ч.: Oфициално откриване

11.30 до 17.00ч.: Провеждане на различни спортни демонстрации, концерт на училищни на рок групи, сет на DJ Мартен, рисунки на графити, рисунки с въглен и др.

Ще бъде изградена специална VIP зона за около 150 души публика, за която покани ще имат изпълнителите, спонсорите и медиите.

Организаторите агитират всички желаещи да допринесат за осъществяване на събитието.

"Нашата цел е да създадем по-хармонична среда за общуване между децата и да намалим насилието между тях", коментираха още те.

iNews припомня, че 23 август 2011 година, в София 12-годишният Цецо Цанов бе намушкан и убит по особено жесток начин от 16-годишния си приятел Борислав Богданов. Случаят потресе и потопи в скръб цялото общество.

Подробности за фондацията и нейната цел може да разберете на страницата й във Фейсбук.

 

Водещи