Кюстендилският кмет дава стипендии на гимназисти 03.05 | 14:03

Между 80 и 350 лева ще бъдат отпускани като еднократна стипендия от община Кюстендил за успешно издържали общообразователен тест

От Кремена Бедерева

Между 80 и 350 лева ще бъдат отпускани като еднократна стипендия от община Кюстендил за успешно издържали общообразователен тест гимназисти от общината. Това съобщи кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Стипендиите ще се отпуснат тази година за първи път, но идеята е това да стане традиция в края на всяка учебна година, допълни Паунов, цитиран от БТА. Той посочи, че вече е започнала работа по изготвянето на тестовете, на които ще могат доброволно да се явяват ученици от 9, 10 и 11 клас.

Тестът ще бъде еднакъв и ще се полага през юни. В зависимост от събраните точки ще бъдат отпускани и средствата, каза Паунов. Той допълни, че ще бъде заложено на външно оценяване, с университетски преподаватели и неправителствени организации.

Младите хора, които постигат добри знания, заслужават стимулите. Така те ще могат да прекарат по-добре лятото, каза още Паунов. Той посочи, че около 1800 ученици ще имат възможност да се явят на тест.

Водещи

Най-четени