Лятно училище по европейски въпроси за студенти 25.06 | 14:04

Това е второто издание на лятното училище

От Кремена Бедерева

Евродепутатът Илияна Йотова откри лятно училище по европейски въпроси за студенти от Техническия университет в София, предаде Агенция "Фокус”. Това е второто издание на лятното училище.

Студентите ще посещават училището до 29 юни. Основната тема е "Европейски програми и проекти за развитие на технологичен бизнес”. Младите хора ще бъдат обучавани в разработването на европейски проекти в сферата на иновации и частния бизнес. 

Те ще се запознаят с детайли по общностните програми. Илияна Йотова изнесе лекция, на която представи структурата на Европейския парламент и запозна студентите с политическите групи, броя на евродепутатите от всяка страна-членка и различните парламентарни комисии, които работят в Европейския парламент.

"Аз не вярвам на всички приказки, че еврото ще фалира и че ЕС ще се разпадне. Сега ще има нов заем и към Гърция, за да се стабилизира положението там. Преговорите с Хърватия са приключили и до края на 2012 г. ще приключат и предприсъединителните процедури. В момента се водят преговори за присъединяването на Македония и Турция”, каза Йотова. 

Водещи

Най-четени