МВР ще работи заедно с 6 асоциации, занимаващи се с охранителна дейности 10.06 | 14:46

Цветлин Йовчев подписа меморандум за сътрудничество

От iNews.bg

Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев подписа меморандум за сътрудничество между МВР и шест асоциации, занимаващи се с частна охранителна дейност. Той заяви, че е щастлив от това, което са успели да направят с основните браншови организации в областта на частната охранителна дейност.

"Подписахме споразумение, което зададе рамката на бъдещото ни сътрудничество. Поставяме си няколко основни цели. На първо място - да се даде рамката и обхвата на сътрудничеството и то ще е в няколко области. Ще е в изграждане и развиване на ефективни комуникации между частните охранителни фирми, МВР, обмен на информация. На трето място това са съвместни действия за разкриване, предотвратяване, пресичане на престъпления и не на последно място, това е съвместната ни дейност по промяна на нормативните документи, които регулират дейността в този сектор", посочи министърът.

Той добави, че това е една много важна първа стъпка, която трябваше да бъде направена, за да бъде използван съвместно потенциала и на МВР, и на всички, които работят в областта на частната охранителна дейност в полза на обществото.

"То е част от програмата, която заявихме преди може би няколко месеца, че изграждаме короната за сътрудничество с гражданското общество", каза Цветлин Йовчев.

Водещи

Най-четени