Министерски съвет започва дистанционни стажове за наши студенти в чужбина 27.09 | 17:59

Стажовете ще бъдат обявени по страни, както и по теми и/или области за проучване

От Елица Елефтерова

Министерският съвет започва инициатива за дистанционни стажове за български студенти, обучаващи се в чужбина, съобщават от правителствената пресслужба. Инициативата е под патронажа на вицепремиера по икономическото развитие Даниела Бобева.

Желаещите ще могат да кандидатстват за най-малко 300 стажантски позиции в 27 професионални направления, обявени от 61 структури на държавната администрация. Кандидатстването е  изцяло онлайн на Портала за студентски стажове  http://staj.government.bg.

Стажовете ще бъдат обявени по страни, както и по теми и/или области за проучване, за които студентите ще кандидатстват. По време на стажа при разработване на темата, която му е възложена, студентът ще бъде насочван и подкрепян от наставник.

Този иновативен подход дава възможност на студентите да открият нови възможности за развитие и професионално ориентиране, както и да придобият знания и умения в определена сфера от държавната администрация.  

Кой има право да участва
Право да кандидатстват имат български студенти, които се обучават във висши училища извън страната, след завършен втори курс, без значение от степента (бакалавър, магистър, доктор) и формата на обучение (редовно, задочно, дистанционно).

В  зависимост от обхвата и сложността на темата, по изключение  могат да бъдат поставяни и допълнителни условия. Крайният срок за регистрация и кандидатстване на студентите  е до 25 октомври 2013 г. включително.

Провеждането на  интервютата ще приключи до 5 ноември 2013 г. Провеждането на дистанционните стажове в държавната  администрация ще започне от 6 ноември и ще приключи до 31  декември 2013 г.

 

Водещи

Най-четени