Младежи от 6 държави ще създават мрежа за нови инициативи 15.03 | 12:10

Чрез това партньорство ще бъдат разработени нови проекти за социална интеграция

От Кремена Бедерева

Младежи от шест държави - Австрия, Испания, Франция, Германия, Англия и България, ще създават мрежа за нови инициативи по международен проект. Това съобщиха от сдружението "Отворена младеж", което е българският участник в проекта.

Проектът "Международна мрежа за социално включване, демокрацията и заетост" има за цел да създаде нова мрежа от младежки организации на международно ниво в рамките на програма "Младежта в действие" на Европейската комисия.

Седем организации от различни страни ще участват в три транснационални срещи и в други местни дейности, които ще създадат основата и насоките за бъдещата работа на мрежата, отбелязва БТА.

Чрез това партньорство ще бъдат разработени нови проекти, насочени към социалната интеграция, насърчаване на демократичните ценности и създаването на нови работни места в Европа по концепцията "мобилност с учебна цел".

На първата среща на партньорите, която започва днес във Видин, представители на шестте страни ще представят своите организации и местни проекти за създаването и развитието на бъдещата мрежа за нови инициативи на национално и на международно ниво.

 

Водещи

Най-четени