На държавната администрация й трябват най-много стажанти-икономисти 11.04 | 15:10

Обявиха над 1500 студентски позиции

От Ивелина Георгиева

Държавната администрация обявява 1572 стажантски позиции по Програмата за летни студентски стажове за 2014 година, съобщиха от правителствената информационна служба.

Стажовете, обявени по програмата за тази година, са с над 470 повече от обявените за 2013 г.

В Програмата за летни студентски стажове в държавната администрация ще могат да участват всички студенти, които се обучават в страната или чужбина, без значение от степента, формата на обучението или курса.

Стажовете са с фокус върху придобиването на професионален опит, нови знания и умения в реална работна среда, както и възможност за по-добра професионална ориентация на студентите. Летните пракатики ще бъдат едномесечни, неплатени, с възможност за гъвкаво работно време и ще се проведат в периода 1 юли – 30 септември 2014 г.

Предлагат се стажове в 40 професионални направления, като най-търсените от страна на администрацията с най-много обявени стажантски позиции са Икономика (507), Администрация и управление (225), Право (178), Архитектура, строителство и геодезия (98), Информатика и компютърни науки (72), Социални дейности (66) и др.

Процедурата за кандидатстване и подбор е изцяло онлайн и се осъществява на портала. Крайният срок за кандидатстване е 11 май 2014 г.

Условията на програмата са публикувани на Портала за студентски стажове в държавната администрация в раздел Информация за програмата: http://staj.government.bg.

Водещи