На кое дете рисунката и есето на тема "Вярвам в теб!" е най-хубава 03.04 | 16:15

Събитието е част от поредицата инициативи на "Сдружение Азбукари"

От Кремена Бедерева

На 5 април, в 12 ч. в Мраморното фоайе на НДК ще се проведе официалната церемония по награждаването на победителите в детския конкурс за рисунка и есе на тема "Вярвам в теб!".

Двайсет и петимата победители бяха избрани сред стотици участници от седемчленно жури. Работата на младите таланти оценяваха Ставри Калинов, Славчо Пеев, Любен Дилов-син, Милена Златкова, Йоана Драгнева, Цвета Кирилова и Христина Стоянова.

Всички спечелили ще получат медал и грамота, както и много подаръци. Събитието е част от поредицата инициативи на "Сдружение Азбукари", чиято цел е събирането на средства за изграждането на първата в България комбинираната, обществена детска площадка за игра и обучение, адаптирана и за деца със специфични потребности.

Предвижда се откриването й да сложи началото на второто издание на детския фестивал "Вярвам в теб!”, който тази година ще се проведе на Празника на детето - 1 юни и Деня на Ботев - 2 юни в Южния парк в София.

За втора поредна година ще бъде дадена възможност на децата да покажат своите артистични и спортни таланти, като входът ще бъде напълно свободен.

*Информацията е на партньор на iNews.

Водещи

Най-четени