Над 3400 младежи искат да сложат „Старт на кариерата си“ 02.08 | 14:41

Работодателите започват да провеждат интервюта от 22 август до 11 септември

От Гергана Златкова

По националната програма "Старт на кариерата" 3433 младежи са подали документи за кандидатстване за 2256 работни места в публичната администрация, съобщават от Агенцията по заетостта (АЗ).

Приемането на документи в бюрата по труда в страната на младежи с висше образование без трудов стаж по специалността, които желаят да започнат работа в централни ведомства, областни или общински администрации, приключи на 29 юли.

До 9 август АЗ ще публикува на сайта си, а бюрата по труда - на информационните си табла, списък на хората, които ще се явят на интервю при работодателите по програмата.

Графикът на интервютата може да бъде видян до 22 август.

Работодателите ще проведат интервютата в периода от 22 август до 11 септември.  Работодателят класира кандидатите за всяко работно място.

В рамките на утвърдената обща квота за съответното ведомство работодателят може да класира някой от явилите се кандидати на  интервю за друго работно място, за което няма кандидати; да увеличи броя на работните места, за които има повече от един класиран кандидат, за сметка на работни места, за които няма или не са класирани кандидати.

До 3 октомври окончателният списък на одобрените младежи ще бъде публикуван на сайта на АЗ и на информационните табла в бюрата по труда, допълва БТА.

Водещи

Най-четени