Над 5000 общинари са усъвършенствали своите професионални умения 04.03 | 10:30

Обученията по европрограми подобряват качеството на тяхната работа

От Теодора Кокаланова

Кметове, съветници и общински служители от 8 града в страната се обучават от специално подготвени свои колеги, съобщават от Националното сдружение на общините в Република България. Над 5250 административни служители са взели участие в 192 обучения по проекта "Подобряване на общинския капацитет за предоставяне на публични услуги".

Образование, социални дейности, работа с младежи и деца, благоустройство на населените места, административно обслужване, подобряване на обществения ред са сред темите на обученията по проекта, финансиран по оперативната програма "Административен капацитет" и от Европейския социален фонд.

На заключителното събитие на 6 март от 13:00 ч. в София (в парк-хотел "Москва"), в рамките на Общото събрание на националното сдружение, ще бъдат представени резултатите по проекта и ще бъдат връчени награди на заслужилите и амбициозни служители.

От управляващия орган на оперативната програма ще представят възможностите до края на настоящия програмен период и основните моменти в новия "Добро управление", съобщи БТА.

Водещи

Най-четени