Нов педиатричен кабинет във Видин за 20 хил. лв. 26.05 | 14:52

В него ще бъдат извършвани подробни прегледи на най-малките жители на Видин

От Кремена Бедерева

Педиатричен кабинет за 20 000 лева отвори врати във Видин в навечерието на Деня на детето. Кабинетът е създаден по проект на Асоциацията на Дунавските общини, в партньорство с общината.

Кабинетът се намира в ДКЦ 1 (поликлиниката) и е напълно ремонтиран и обзаведен. В него ще бъдат извършвани подробни прегледи на най-малките жители на Видин. Завеждащ педиатричния център е д-р Поли Цветкова, съобщават още от община Видин.

Проектът "Нека по-добре защитим и да се грижим за здравето на нашите деца, живеещи по поречието на река Дунав” е насочен към нуждите на най-уязвимата част от населението – децата.

Ще бъдат ремонтирани, обзаведени и оборудвани общо 17 детски медицински кабинета в общини от Дунавския регион. Основните цели са да се подобрят: достъпа на деца до специализирани здравни грижи; грижите за здравословното им състояние; профилактика; диагностика и подходящо лечение.

Финансирането е осигурено от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Общото население на общините-партньори по поречието на Дунав е 505 000 души, от които около 70 000 са деца.

Кметът на община Видин откри и нов физкултурен салон в ОДЗ №10 "Радост”. До този момент детското заведение не разполагаше с място за спортуване на децата. Румен Видов не скри адмирациите си към екипа на детската градина.

"Инициативата ви е за пример пред обществото. Радвам се, че след реализацията на проекта за пълното ремонтиране на детските градини, ръководствата им проявяват находчивост и продължават да дооблагородяват сградите”, подчерта още Видов.

Водещи

Най-четени