Нова аула за новата учебна година във Варненския икономически университет 26.09 | 11:48

Близо 5,3 милиона лева са вложени за обновяване базата на университета

От Кремена Бедерева

Около 5,3 милиона лева са вложени в обновяване базата на Икономическия университет във Варна. Това съобщи зам.-ректорът на учебното заведение доц. Стоян Стоянов при официалното откриване на новата учебна година.

Преди тържеството бе отслужен водосвет от Варненския и Великопреславски митрополит Кирил. С 3,6 милиона лева е обновена сградата на втория корпус на университета, обясни Стоянов, цитиран от БТА. Част от парите са похарчени за ремонт и модернизация на библиотеката.

Средствата са спечелени по проект пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Днес (26 септември) бе открита и новата аула на университета. Сградата е построена изцяло със средства на учебното заведение. Стойността на проекта е около 1,7 милиона лева. Новата аула е с над 600 места.

Тя ще се ползва както за провеждането на научни форуми, така и за различни културни и образователни събития. През новата учебна година Икономическият университет посреща 2 570 първокурсници. Общият брой на студентите, които учат в него, е 12 500.

Водещи