Нова спортна площадка в бургаския комплекс „Зорница” 26.04 | 13:29

Площадката ще е на площ от близо 5000 квадратни метра

От Кремена Бедерева

Нова спортна площадка ще има в бургаския комплекс "Зорница”, решиха по време на заседанието общинските съветници, предаде радио "Фокус”-Бургас.

Площадката ще е на площ от близо 5000 квадратни метра. Предложението на кмета е за нейното изграждане да се търси инвеститор, който ще плаща наем на община Бургас за ползването на терените.

С леки промени по отношение тежестта на критериите, на които трябва да отговаря бъдещият инвеститор, съветниците приеха докладната. По време на разискванията стана ясно, че в момента това са общински терени, които пустеят и се намират източно от областната болница.

Беше казано, че изградената по подобен начин спортна площадка в "Изгрев” е много посещавана, дори късно през нощта, така че предложението е от полза най-вече за гражданите. На бъдещата площадка ще има тенис кортове, мини футболни игрища. Бъдещият инвеститор трябва да осигури минимум четири часа дневно за спортни занимания на деца и ученици по график.

Съветниците решиха да бъде отпусната целева субсидия за 34 000 лева за нуждите на "Медицински център I”. Парите ще бъдат ползвани за подобряване на условията в здравното заведение. Макар и със спорове, съветниците решиха да бъдат проектирани и да се изработят рекламни табла за безплатни съобщения с нетърговска цел.

Сумата за изработването им е на стойност 30 00 лева и ще бъдат осигурени при актуализацията на бюджета на общината. Съветниците приеха също така докладната за изграждането на етажен паркинг на територията на комплекс "Зорница” в близост до кръстовището с ул. "Янко Андонов”. Идеята е паркингът да бъде изграден на база на публично-частно партньорство.

Водещи

Най-четени