Нова спортна площадка ще бъде изградена в Ямбол 14.03 | 17:31

Финансирането е по „Красива България”, а стойността на проекта е 184 646.00 лева

От Кремена Бедерева

Нова спортна площадка ще бъде изградена в ж.к. "Граф Игнатиев” след спечелен проект на община Ямбол. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

Финансирането е по "Красива България”, а стойността на проекта е 184 646.00 лева. Половината от средствата се осигуряват от община Ямбол.

Съоръжението ще бъде изградено на мястото на съществувала преди площадка – източно от блок 86.

Мястото години наред стои занемарено и неподдържано, липсва оградата, няма осветление, настилката е повредена и обрасла с трева, отдавна липсват спортните съоръжения, няма пейки и места за почивка.

Защитеният от община Ямбол проект предвижда обособяването на комбинирано игрище за футбол и баскетбол, оградено с метална ограда с височина 3,61 метра.

На мястото на съществуващата асфалтова настилка ще бъде положена нова, в това число и пласт саморазливна настилка на акрилна основа – 4 мм. Ще бъдат монтирани пейки и кошчета за смет. Съоръжението ще разполага с електрозахранване и осветление, както и с външни цифрови датчици за движение.

Площадката в ж.к. "Граф Игнатиев” е поредна стъпка в усилията на общината да изгражда и ремонтира съоръжения за спорт, отдих и игри. С този проект още един от големите ямболски комплекси ще се сдобие със спортно игрище, отговарящо на най-съвременните изисквания.

По-рано през мандата, пак чрез проект по "Красива България”, бе изградена подобна спортна площадка в комплекс "Бенковски”. Успешно функционира и изградената по проект от конкурса на "Еврофутбол” фитнес площадка в централната градска част – на улица "Богомил”.

 

Водещи

Най-четени