Нови пунктове за млечната детска кухня в Бургас 07.01 | 16:03

Предстои откриване на пунктове в кв. Банево, в централната част на града - в района на Славейковото пазарче

От Кремена Бедерева

През последните няколко години Община Бургас успя да санира сградите и да смени дограмата на всичките си постоянни детски ясли.

Сега усилията са насочени към обновяване на вътрешното им пространство, качеството на обслужване на децата и условията на труд за персонала, съобщиха от общината. През 2012 година за Детска ясла №1 са закупени нови бойлери, нови шкафове и гардероби за кухненския блок.

В Детска ясла №3 е направен основен ремонт на 9 броя санитарни възли по Капиталовата програма на Община Бургас.

В Детска ясла №5 е направен ремонт на кухненския блок – подмяна на дървените врати с нови от ПВЦ, подмяна на фаянс, доставка и монтаж на нова мивка с две корита, боядисване, доставка и монтаж на аспиратор над пекарната и цялостен ремонт на тоалетна - баня на кухненския персонал. Допълнителни ремонти и в трите ясли са извършени със средства от техните бюджети.

За улесняване достъпа на бургазлии до предоставяната услуга от Детска млечна кухня, миналата година бяха открити нови пунктове в к-с "Изгрев” - до бл. 28, на ул. ”Сан Стефано” 56 и в Детския център до бл. 70 на к-с "Меден рудник”. В квартал "Ветрен" старият пункт е заменен с нов, който след извършен основен ремонт отговаря на всички изисквания.

Предстои откриване на пунктове в кв. Банево, в централната част на града - в района на Славейковото пазарче, и още два пункта в к-с "Меден рудник”. От 19.11.2012 г. възобнови дейността си и пунктът в с. Маринка.

Водещи

Най-четени