Няма да изпращаме миротворци в Сирия 16.12 | 15:49

Това увери Аню Ангелов, който откри коледен базар "Армия на чудесата"

От Кремена Бедерева

Засега не се предвижда България да изпраща миротворци в Сирия, каза министърът на отбраната Аню Ангелов.

Ангелов поздрави присъстващите на коледно тържество и базар  "Армията на чудесата", организирано за децата на загиналите в изпълнение на служебния си дълг военнослужещи.

Министерството на отбраната подпомага финансово всеки месец 74 деца, информира БТА.

Запитан кога ще започнат процедурите за придобиване на нов тип многоцелеви изтребител, министърът каза, че ще са в най-скоро време. Този въпрос се обсъжда от 2001 г. и най-накрая трябва да се намери  едно правителство, което да го реши.

Сега някои министерства в рамките на три дни не успяха да дадат своите становища. Реалният срок е 10 дни и се надявам следващата седмица да мине през МС,  обясни той.

На коледното тържество и базар присъстваха и армейските спортисти Йордан  Йовчев, Кубрат Пулев, Румяна Нейкова, Евгения Раданова и Даниела Йорданова. В базара участват със свои щандове Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили, Националната гвардейска  част, службите Военна полиция и Военна информация, висшите  военни учебни заведения, както и Военномедицинската академия, Националният военноисторически музей и Комендантство - МО.

Посетителите на коледния базар "Армия на чудесата" могат да изберат своите уникални коледни подаръци -  емблеми, макети и сувенири от формированията на Българската армия, военни каски, канчета и манерки, авторски предмети,  изработени от военнослужещи и деца, както и много други  оригинални неща.

Те изпробваха войсково снаряжение, като се превърнаха в "пехотинец", "моряк" или "пилот", и си  направиха оригинални снимки.

Домакини на базара бяха Капитан Дядо Коледа и неговата Снежанка, които са от 101-ви Алпийски батальон. Набраните средства ще бъдат внесени във фондацията "Деца на  Българската армия" и ще бъдат раздадени на децата на  военнослужещите и цивилните служители, загинали при изпълнение  на служебния си дълг.

Водещи

Най-четени