Обитателите на бургаските езера ще бъдат отпечатани на тениски 06.04 | 10:42

Българско дружество за защита на птиците в Бургас обяви конкурс за проект на тениски

От Кремена Бедерева

Българско дружество за защита на птиците в Бургас обяви конкурс за проект на тениски.

Пред  Агенция "Фокус” Марияна Вълчева, отговорник "Комуникации” на проекта каза, че идеята е всички хора, които имат свежи идеи и са вдъхновени от бургаските езера да изпратят свой проект, който ще бъде щампован на тениски.

Те ще се носят от всички доброволци на дружеството. "Всеки, който изпрати проект и бъде одобрен и щампован на тениски ще получи такава, както и други поощрителни награди - албум със снимки с "Птиците на Тайван” и къщичка за птици.

По този начин искаме да стимулираме различни хора, които имат различни професии и занимания, но по един или друг начин обичат българската природа”, каза Вълчева. Резултатите ще бъдат обявени на 13 май, а до 6 май е срокът, в който могат да се изпращат проектите във формат картинка.

Възможно е, ако от дружеството харесат повече от един вариант да се отпечатат и два варианта тениски. Вълчева подчерта, че желанието им е хората да покажат как си представят бургаските езера и техните обитатели птиците.

Задължително е в идейния проект да бъде включен името на проекта "Живот за бургаските езера”, а допълнително ще се щамповат и логата на дружеството на БДЗП и "Life+” и Натура 2000.

"Препоръчително е също към този проект да бъде включен къдроглавия пеликан, който ние сме избрали за символ на нашия проект и който е един от най-познатите обитатели на езерата Вая и Атанасовско. Оттам нататък всичко оставаме на въображението на хората. Разчитаме да получим интересни предложения”, допълни Вълчева.

Водещи

Най-четени