Обучение по антитероризъм ще се състои във Варна 16.06 | 15:04

Над 100 души ще преминат четиридневен курс

От iNews.bg

Общо 120 души от различни ведомства ще преминат обучение по антитероризъм по време на международния уоркшоп, организиран от Медицинския университет във Варна и посолството на Израел в България. Това стана ясно от думите на ректора на учебното заведение проф. Красимир Иванов.

В обучението участват представители на ДАНС, "Гранична полиция", военните училища в страната, полицията, както и медицински специалисти. Участниците в четиридневния курс ще получат дипломи за преминатото обучение. По думите на проф. Иванов завършилите курса ще обучават бъдещите лекари в университета по медицинските аспекти на антитероризма.

Ректорът посочи, че такъв курс трябва да има още на гимназиално ниво, както и във висшите училища. Той допълни, че на форума присъстват представители на министерствата на здравеопазването, отбраната и вътрешните работи и ще се търси вариант този курс да бъде формализиран.

"Тероризмът няма да утихне в бъдеще и ще става все по-зловещ. Прогнозата ми е, че в бъдеще той ще се разраства и ние трябва да вземем мерки", коментира директорът на Специализиран институт по контратероризъм в Херцлия, Израел Боаз Ганор, който е един от седемте лектора от Израел по време на обучението.

Водещи

Най-четени