Обществена трапезария започва работа в Бургас 09.10 | 11:09

Тя е подпомогната от фонд "Социална закрила"

От Елена Кирилова

Проект за предоставяне на социалната услуга "обществена трапезария" беше изпълнен за четвърта поредна година от Община Бургас, съобщава агенция "Фокус". 

Проектът се осъществява чрез фонд "Социална закрила" към Министерството на труда и социалната политика. 

Трапезарията ще осигури на 44 социално уязвими граждани топъл обяд през студените месеци на годината. Това ще се случва на адрес ул. "Оборище” №95 и в к-с "Меден рудник” (бившата сграда на "Хлебозавода”, кухня "Аламинут”).

Срещу сумата от 2,20 лева хората ще могат да получат супа, основно ястие и хляб. Общата стойност на проекта е 15 хил. лева. Той се осъществява за периода 9 октомври 2012 г. - 20 април 2013 г. 

Кметът Димитър Николов е издал заповед за сформирането на комисия за подбор на бенефициенти от следните целеви групи: лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане; Лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях; Самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии (пенсии за осигурителен стаж и възраст; пенсии за инвалидност; наследствени пенсии; пенсии, несвързани с трудова дейност); Скитащи и бездомни деца и лица.

Водещи

Най-четени