Община Видин праща 40 деца да гледат на живо Лудогорец - Реал Мадрид 01.10 | 12:51

Малчуганите ще присъстват ма мача благодарение на проекта "Социално спортно училище "Видин"

От Цанка Донкова

Община Видин изпраща 40 деца да гледат на живо дебютната домакинска среща на Лудогорец с Реал Мадрид в груповата фаза на най-комерсиалния клубен турнир – Шампионска лига.

Децата са придружавани от петима треньори. Средствата за пътя и закупуването на билетите са осигурени по проекта "Социално спортно училище "Видин". Проектът се осъществява от община Видин в сътрудничество с фондация "Приятели на спорта" и фондация "Реал Мадрид".

Идеята да се създаде детска футболна школа със социална насоченост в България е обсъдена през септември миналата година. По проекта през юли тази година във Видин е било проведено обучение на общо шестнадесет треньори, а в заниманията на открито са се включили и двадесет деца.

Основната цел на "Социално спортно училище "Видин" е осъществяване на спортни дейности сред децата като принос към цялостното развитие на личността им, а бенефициенти на проекта са деца-сираци, от слаби семейства или с един родител, от специализираните центрове в общината и от малцинствата.

Водещи

Най-четени