Община Видин с "нов" кмет за ден 09.05 | 14:17

Ученици от ПМГ „Екзарх Антим I” поеха управлението за ден

От Кремена Бедерева

В рамките на днешния ден управлението на Община Видин премина в ръцете на ученици от математическата гимназия "Екзарх Антим I”. Филип Митов, Анна-Мария Христова, Кристиян Митов, Борислав Динчев и Петя Петкова бяха съответно кмет, заместник-кметове и секретар в администрацията.

Те се запознаха със задълженията на ръководните кадри и нелеките решения, които се взимат всеки ден, съобщават от общинската администрация на града.

Денят за новите кметове започна с обсъждане на програмата им. Новите кметове дадоха съгласието си да присъстват на 11 май на изпращането на Випуск 2011 във видинската математическа гимназия.

На проведена оперативка с началниците на отдели и сектори в общината бяха раздадени нареждания за най-приоритетните задачи, след което работния ден продължи със срещи с граждани.

"Кметът” Филип Митов издаде заповед за въвеждане на задължителни извънкласни занимания за всички ученици и пълна забрана за употреба на алкохол, тютюневи изделия и наркотични вещества на територията на общината.

Освен в общината, рокади в ръководните постове се извършиха и в ПМГ "Екзарх Антим I”. Там днес ученици станаха директор, заместник-директор, секретар, педагогически съветник и преподаватели.

Новият кмет на общината и новия директор на гимназията – Васил Гълъбов пък се срещнаха, за да обсъдят новата учебна година. Гълъбов представи на кмета новата специалност в гимназията – информационни технологии, която ще бъде въведена от септември месец. Кметът изрази своите адмирации към специалността, като изтъкна своята подкрепа във всяко отношение.

Днешната инициатива, организирана от общината и математическата гимназия, премина под надслов "Властта в ръцете на младите”.

Целта е младежта да се запознае със задълженията и отговорностите на общината. Кметът връчи на "новия екип” Удостоверения сертификати за управление на общинска администрация, лично подписани и подпечатани от него.

"Не е лека работата в общината”, заявиха новите заместници на Видов. Първите им впечатления са от стреса, който произлиза при вземането на важни решения и ежедневните проблеми, чието разрешаване не търпи отлагане. "Ако някой ден имам възможността в действителност да бъда кмет на община, сериозно бих се замислил дали ще се нагърбя с такава огромна отговорност”, каза Филип Митов.

През новата учебна година ПМГ "Екзарх Антим I” предлага на своите бъдещи възпитаници нова специалност – информационни технологии. "В днешния динамично развиващ се свят на технологии, сме убедени, че тази специалност ще е от полза на видинските деца”, аргументира се Румяна Петрова.

Водещи

Най-четени