Община Омуртаг назначава млади специалисти 27.06 | 10:50

Търсят се квалифицирани кадри по икономика, архитектура, строителство и геодезия, общо инженерство

От Кремена Бедерева

Община Омуртаг ще назначи седем млади специалисти до 29-годишна възраст по програма на Министерството на труда и социалната политика "Старт в кариерата".

По нея администрацията кандидатства на 15 май тази година, съобщиха от общината. По един младеж ще бъде назначен в дирекциите "Земеделие, транспорт, търговия и общинска собственост", "Проекти, инвестиции, строителство и обществени поръчки", "Канцелария, човешки ресурси и Общински съвет", "Гражданска регистрация и административно обслужване, "Хуманитарни дейности", "Местни данъци и такси", "Финансово стопански дейности".

Търсят се квалифицирани кадри по икономика, архитектура, строителство и геодезия, общо инженерство, допълниха от администрацията. Кандидатите трябва да бъдат регистрирани в дирекциите "Бюро по труда" като безработни, заети или учещи, с изключение на учещи в редовна форма на обучение, и да не притежават трудов стаж по придобитата от висшето образование специалност.

Програмата предоставя възможност на младите специалисти да натрупат опит и стаж в продължение на девет месеца. Срокът за подаването на документи в Бюрото по труда беше 26 юни, но е удължен до 29 юли. Досега заявления за участие са подали петима кандидати.

Водещи

Най-четени