Община Плевен разказва за европейските проекти в региона 20.09 | 08:44

Експерти ще дават информация за финансирането от ЕС в Ден на отворените врати в Плевен

От Деляна Петкова

Община Плевен организира Ден на отворените врати "ЕС инвестира в Плевен”. Събитието е част от инициативата "Европейски дни на наследството" и ще се проведе в Художествена галерия "Илия Бешков”, съобщават от общината. 

Кампанията е нестандартна и цели да представи договорените проекти на общината по различните европейски програми. Експертите ще отговарят на въпросите на хората по всеки един от представените проекти, като ще бъдат раздавани информационни материали за оперативните програми и спечелените проекти.

По-късно през деня ще има и кръгла маса на тема "Доброволната работа с деца. Предизвикателства и добри практики”. По време на събитието ще бъдат представени три презентации и връчени грамоти за доброволчески инициативи, във връзка с обявяването на 2011 г. за Европейска година на доброволчеството.
По време на събитието ще бъдат представени танцови и спортни групи, кулинарна и цветарска изложба по разработени проекти с европейско и национално финансиране, ще има благотворителен базар на сувенири, изработени от деца и възрастни с увреждания, посещаващи социални заведения, разкрити по проекти. Информационна кампания "Приеми ме” ще представи приемната грижа.

От влизането на България в ЕС община Плевен е изпълнила повече от 40 проекта с обща стойност около 8 милиона лева по различни програми с външно и национално финансиране. По оперативните програми са договоронени и в процес на изпълнение още 16 програми на стойност над 20 млн. лева. Плановете са през  следващата година общината да изпълни проекти за над 83 милиона лева лева.

Водещи

Най-четени