Община Ямбол почиства лесопарк „Боровец” 22.08 | 15:24

Предвижда се ремонт на декоративната настилка по главната пешеходна алея и обновяване на парковата мебел

От Кремена Бедерева

Община Ямбол извършва основно почистване на лесопарк "Боровец”, съобщиха от пресцентъра на общината.

От началото на лятото там работят наетите по програми за заетост работници и градинари. Главните алеи са разчистени от бурени и храсти, възстановени са подстъпите към телевизионната кула и местата за отдих.

Целта е паркът да бъде подготвен за дейностите, които ще започнат в рамките на големия проект на община Ямбол за цялостно възстановяване на "Боровец”, градския парк и съпътстващата инфраструктура. На емблематичния хълм ще се възстановят трите заслона по главната пешеходна алея, както и системата за поливане в зоната на главния вход.

Предвижда се ремонт на декоративната настилка по главната пешеходна алея, обновяване и допълване на паркова мебел – пейки, кошчета, стойки за велосипеди. До главния вход ще се обособи паркинг, изцяло ще бъде възстановен цветният партер по централната алея и подходът към върха на хълма.

Предвижда се още подмладяване и възвръщане декоративната стойност на храстовите групи и живия плет, засаждане на широколистна растителност, която да допълни съществуващата група от дървесни видове, както и затревяване около новопроектираните алеи.

С грижа за зелените зони в града се работи активно през последните четири години. През 2008 година започна кампанията на община Ямбол под надслов "Да възродим зелените системи на Ямбол” с пролетно почистване на Градската градина и Боровец, което се превърна в традиция с участието на хиляди граждани.

Водещи

Най-четени