Орегон използва велосипеди за доставки на храна 01.11 | 14:26

За два-три месеца с велосипеди е доставена храна за 3 500 паунда

От Ивайло Ачев

От дълго време насам американският щат Орегон заема едно от челните места в класацията за „най-гладните“ области на министерството на селското стопанство в САЩ. И основната причина не се крие в липсата на храна, а в липсата на добър транспорт.

В общия случай обществените кухни и благотворителните организации не могат да си позволят да пазят излишъци от хляб и зеленчуци от местни заведения, които така или иначе се изхвърлят. Затова собственикът на веригата за доставки на храна с велосипед B-Line стартира нова помощна програма B-Shares, която да реши проблема, пише Good.is.

Чрез B-Line можете да купите кредит B-Shares за, да речем, 20 долара. След това B-Line използва парите за купуване на храна и хранителни продукти, които са излишък за заведения като New Seasons Market, Dave's Killer Bread и R & K Foods и я доставя до местна обществена кухня.

За пръв път идеята е приложена през лятото на тази година. Оказва се, че за два-три месеца с велосипеди са доставени хранителни продукти за 3 500 паунда.

Водещи

Най-четени