Освен софиянци, и в Ловеч и Троян ще получат топъл чай в студа 31.01 | 13:19

Доброволци ще се опитат да стоплят гражданите в мразовития януарски ден

От Кремена Бедерева

По инициатива на областния управител Ваня Събчева и гражданите в Ловеч и Троян ще получават топъл чай поради ниските температури, съобщават от областната управа.

Доброволци от Областния съвет на БЧК в Ловеч ще раздават топъл чай от 1 до 3 февруари в часовете от 10.00 до 14.00 във фоайето на областната администрация. Ваня Събчева е изпратила на 27 януари писмо до всички общини в областта, в което им препоръчва да се включат към инициативата и да съдействат на доброволците на БЧК при раздаване на топлата напитка в студените дни.

От вчера - 30 януари, до 3 февруари и в Троян ще се предлага на гражданите топъл чай в сградата на Домашен социален патронаж и във фоайето на Многопрофилната болница за активно лечение от 09.00 до 15.00 часа. Топъл чай ще бъде раздаван в центъра на Димитровград от днес.

Инициативата е на дирекцията "Хуманитарни и социални дейности" в общинската администрация, съобщават от общината. Всеки ден от 10.00 до 15.00 часа гражданите могат да получат безплатно топъл чай до павилион на бул. "България" в града. Акцията ще продължи през дните с регистрирани ниски температури, уточняват от администрацията.

iNews припомня, че практиката за раздаване на топъл чай стартира от вчера и продължава и днес в София, където над 500 чаши чай стоплиха софиянци в мразовия януарски ден. Инициативата продължи и в други градове на страната.

Водещи

Най-четени