Отличници ветеринари започват работа в Агенцията по храните 16.03 | 14:17

Двамата завършили с най-висок успех бяха поканени в БАБХ

От Елена Коцева

По време на тържествената промоция на 83-ти випуск ветеринарни лекари, завършващи Ветеринарномедицинския факултет при Тракийски университет - Стара Загора, първите двама по успех бяха поканени да работят в структурата на Българска Агенция по Безопасност на Храните (БАБХ).

Антония Тончева с успех 5.88 и Таня Стоянова с успех 5.80, са абсолвентите, на които д-р Йордан Войнов предложи да се присъединят към екипа на БАБХ и там да утвърдят и доразвиват знанията си.

Осемдесет и третият випуск на Ветеринарномедицинския факултет при Тракийски университет - Стара Загора получиха дипломите си за ветеринарни лекари и положиха Хипократова клетва на тържествена церемония в "Аула Магна", Медицински факултет на Тракийски университет.

Гости на промоцията бяха заместник-министърът на образованието, младежта и спорта Милена Дамянова, заместник-областният управител на Стара Загора Галина Стоянова и депутатът от ПП ГЕРБ Живко Тодоров.

Деканът на Ветеринарномедицинския факултет проф. Динко Диневприпомни в словото си, че специалността "Ветеринарна медицина" е първата получила у нас европейска акредитация.  

Водещи

Най-четени