Още 17 души ще ползват личен асистент в Ямбол 28.03 | 13:56

Към момента удовлетворените кандидати са 47 потребители и 47 лични асистенти

От Кремена Бедерева

В Ямбол започва вторият етап по предоставянето на услугата "личен асистент” по проекта "Подкрепа за достоен живот”, съобщиха от община Ямбол.

Така още 17 души ще се ползват от възможността да получават ежедневни грижи от специално наети за целта хора. Седемнадесет са и сключените договори с лични асистенти.

Към момента удовлетворените кандидати за ползването на услугата "Личен асистент” на територията на община Ямбол общо, от първия и втория етап, са 47 потребители и 47 лични асистенти.

Помощ по програмата ползват лица с трайно намалена работоспособност, най-често възрастни хора. По-голяма част от тях са лежащо болни, трудно подвижни и се нуждаят от постоянни грижи, тъй като не могат самостоятелно да се обслужват и да организират сами бита си.

Проект "Подкрепа за достоен живот” се осъществява с финансовата подкрепа на ОП "Развитие на човешките ресурси” 2007 – 2013 г., съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. Община Ямбол е партньор на бенефициента на услугата – Агенцията за социално подпомагане.

Водещи

Най-четени