Патриарх Неофит дари средства на 5-годишния Иван от Горни Лом 21.10 | 12:24

Родителите на момчето загинаха при взрива в завода "Миджур"

От Лазар Тодоров

Партиарх Неофит дари средства за израстването на 5-годишния Иван от видинското село Средогриев. Това каза пред агенция "Фокус епископ Поликарп Белоградчишки, викарий на Видинския митрополит.

Той добави, че представители на Българския патриарх Неофит и Видинска света митрополия са посетили село Средогрив, за да се уважи желанието на Негово Светейшество да подпомогне с лични средства на малкия Иван.

Родителите на 5-годишното момче загинаха при взрива в завода "Миджур" край Горни Лом. Сега детето живее с по-големия си брат Павел.

"Бяхме посрещнати от по-големия брат Павел, който прие дарението на Българския патриарх. Пред него изказахме съболезнования и предадохме благословението на Българския патриарх да преодоляват със сила и с търпение всички трудности и изпитания”, допълва духовникът.

Средствата, които партиарх Неофит дари са в размер на 1000 лева.

Епископ Поликарп сподели, че Светият синод и Видинска света митрополия разкрили и банкова сметка, в която се набират средства за семействата, които пострадаха от трагичния инцидент в Горни Лом. До момента в сметката са постъпили около 2000 лева.

Най-четени