Пещера инвестира в образователна инфраструктура 13.04 | 12:28

Обновихме 12 училища и детски градини, съобщи кметът на града

От Кремена Бедерева

Община Пещера инвестира 5 милиона лева по Оперативна програма "Регионално развитие” в образователната инфраструктура, каза за Агенция "Фокус” кметът на общината Стелиян Варсанов.

"С тези средства обновихме 12 училища и детски градини. Освен това изградихме Дневен център за възрастни хора с увреждания за 149 хиляди евро, спечелихме проект за подобряване градската инфраструктура за 5 милиона лева. По този проект реновираме всички детски площадки градския парк и ще ремонтираме 3 улици една, от които е в ромския квартал "Луковица”, обясни кметът.

Предстои реализация и на проекта за модернизация на водния цикъл и изграждането на пречиствателна станция в Пещера по Оперативна програма "Околна среда” на стойност 28 милиона лева. Реализирането на този проект ще подобри качеството на живот в града и общината.

"Работим успешно и по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси”. Със средства по нея осигурихме преквалификация и заетост на 150 лица. Предоставихме и социални услуги в помощ на 60 души в неравностойно положение", допълни Варсанов.



Най-четени