Пловдив ще реализира три нови социални услуги 14.06 | 07:05

Управлението им ще се възложи чрез конкурс за срок от 3 години, считано от 10 юни

От Кремена Бедерева

Община Пловдив започва реализацията на три нови социални услуги, които ще бъдат финансирани от държавния бюджет. Това съобщи пред журналисти заместник-кметът по Европейски политики и социални дейности Георги Търновалийски.

Управлението им ще се възложи чрез конкурс за срок от 3 години, считано от 10 юни 2011 г. Той съобщи, че договорите ще бъдат връчени официално днес в 11,30 часа.

Една от услугите е Наблюдавано жилище, чрез което се осигурява устойчивост на социална услуга, реализирана по проект " Сигурен дом, крачка към моя нов живот" по схема "За по-добро бъдеще на децата".

Тя ще се реализира от Фондация "Фонд за превенция на престъпността - ИГА" в партньорство с община Пловдив, дома за деца "Рада Киркович" и Сдружение "Център за обучение и услуги".

Втората услуга - Център за социална рехабилитация и интеграция осигурява устойчивост на социална услуга, която се реализира в партньорство от същите институции.

Фондация "Бъдеще за България" е партньорът за третата услуга - Защитено жилище, която е разкрита на база анализ и доказани потребности за това, информира още БТА. В община Пловдив към настоящия момент се предоставят 10 социални услуги, възложени за управление на външни изпълнители, припомни Търновалийски.

Водещи