Пожарникарите, рискували живота си в "Миджур", получиха отличие за кураж 06.02 | 14:35

Огнеборец на годината стана шефът на пожарната в Димитровград

От iNews.bg

Огнеборците, влезли първи след взрива в завода "Миджур" в Горни Лом в опит да помогнат, бяха наградени за смелостта и куража си. Пламен Петров, Мирослав Драгомански и Петър Цолов получиха почетно отличие по време на церемонията на "Пожарникар на годината". 

Тримата служители на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" влязоха с риск за живота си във фабрика "Миджур" с надеждата, че след експлозиите има оцелели, на които могат да помогнат. В трагедията загинаха 15 души. Те получиха отличията си от вътрешния министър Веселин Вучков.

Комплексната награда за "Пожарникар на годината – 2014 г.” получи началникът на пожарната в Димитровград Иван Пачов.

Пожарникарите под командването на Пачов миналата година се бориха с големите природни бедствия, застигали района през миналата година. В община Димитровград се случиха няколко наводнения, най-сериозното от които в село Странско. 

"Приемам тази награда като истинска признателност за усилията на всеки един от Пожарната служба в Димитровград и колегите от областната структура в Хасково”, каза отличеният огнеборец. 

"Районът не е лесен и всяка година регистрираните произшествия са около 600. 635 бяха те през 2014 г., като от тях 499 са аварийно-спасителните дейности”, добави той. 

Водещи

Най-четени