Помагат на имигрантите да се интегрират в обществото 16.04 | 14:20

По схема ще им се предоставя и безвъзмездна финансова помощ

От Гергана Златкова

Нов проект по проблемите на интеграционните очаквания имигрантите, граждани на трети държави и възприемането им от българското общество стартира в Бургас.

Той е реализиран от екип на Центърът по икономически и управленски науки към Бургаски свободен университет, обявиха на нарочна пресконференция, проведена в БСУ от екипа на проекта, включващ имена като: проф. д-р Николай Колев, гл.ас. д-р Атанас Луизов, гл.ас. д-р Вяра Славянска, гл.ас. Деян Лазаров и гл.ас. Павлина Димитрова.

Името на проекта е "Методика за изследване, измерване и анализ на разминаванията между интеграционните очаквания на имигрантите, граждани на трети държави (ГТД) и възприемането им от българското общество”.

Това е интегрирана схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за реализиране на дейности, целящи внедряване в практиката на "Общите основни принципи на политика за интеграция на имигранти в ЕС” и допълнително укрепване на капацитета за реализация на тези дейности”.

Финансирането на програмата е поето от Европейския фонд за интеграция на граждани от трети страни.

Проектната идея предвижда разработване и тестване на методиката сред имигранти от трети страни, местното население и ангажираните с имиграционния феномен институции на територията на област Бургас.

 

Водещи

Най-четени