Правят лечебница за животни в Добрич 12.03 | 14:33

В Центъра за защита на природата и животните започва изграждането на нови обекти по съвместен проект с Музейния комплекс за наука и природа в Констанца

От Кремена Бедерева

В Центъра за защита на природата и животните в Добрич започва изграждането на нови обекти по съвместен проект с Музейния комплекс за наука и природа в Констанца, Румъния, съобщи заместник-кметът Надежда Петкова.

Двете институции ще усвоят 1 434 000 евро по програмата за трансгранично сътрудничество Румъния-България - 2007-2013 година, допълва БТА.

След конкурс за обществена поръчка вече са подписани договорите с три фирми, които ще изградят само за няколко месеца лечебница за животните, склад за фуражи, езеро за фламинго, довеждаща инфраструктура до новите обекти, каза Петкова.

По думите й сред новите атракции ще бъде и обиталище за мечки, което трябва да гарантира максимална сигурност за животните, както и условия, близки до тяхната природна среда. На лято за децата ще има ново забавление - лабиринт от храсти.

Предстои да бъде обявена обществена поръчка и за закупуване на микробус, с който ще бъдат превозвани туристи, желаещи да посетят двата зоопарка, добави заместник-кметът. В зоологическите градини в Добрич и Констанца ще отворят врати и нови информационни центрове.

Водещи

Най-четени