Правят списък на най-здравите каски за мотористи на Острова 05.04 | 13:50

Различните модели са тествани за издържливост при катастрофи

От iNews.bg

Във Великобритания има специална програма, по която се прави преценка на сигурността на каските за мотористи, велосипедисти и други екстремни спортове. В списъка, изготвен от организацията, присъстват 261 модела каски, става ясно от съобщение на Министерството на транспорта в страната.

 

Покрай предстоящите празници и пролетното време много от нас ще излязат навън с колелата или моторите си, коментира транспортният министър Майк Пенинг. Но той и припомни на британците да направят справка със списъка преди да си купят каска.

На сайта на SHARP, организацията, която се е заела да изготви оценките на предлаганите каски на пазара, има не само списък с най-сигурните модели, но и множество съвети относно каската и нейното закупуване.

От Министерството на транспорта коментират още, че всяка каска трябва да покрива минимални стандарти, за да се продава на Острова. Но от SHARP са изготвили и допълнителни тестове, с които да проверят здравината на каските при инциденти. Самите каски получават рейтинг – от една до пет звезди.

Ако се интересувате от списъка, изготвен от SHARP, можете да открите кои са най-здравите каски, продавани на Острова тук.

Водещи

Най-четени