Признати български творци ще помагат на младежи в неравностойно положение 27.01 | 10:06

Ще се организират благотворителни фестивали, концерти, изложби, конкурси

От iNews.bg

Изявени наши творци ще представят новоучредената Фондация Евро Атлантик Арт (ФЕАА), която ще подпомага успешното интегриране на талантливи български деца и младежи в неравностойно социално положение с изявени таланти в сферата на изкуствата, съобщи за БТА проф. Генко Гешев, председател на УС на Фондацията.

Основна мисия на ФЕАА е, освен да подпомага деца и младежи в неравностойно положение с таланти в сферата на музиката и изящните изкуства, така също да осигурява и попечителства тяхното специализирано обучение в тази област, допълни проф. Генко Гешев.

Според него главна цел на Фондацията ще е да съдейства за интеграцията в обществото на такива деца и младежи чрез развитие и изява на техни заложби и таланти в сферата на изкуствата, както и да се ангажира с активна логистична и финансова подкрепа за тях, като прилага най-високи критерии при оценяването на всеки индивидуален случай.

Фондация Евро Атлантик Арт ще организира благотворителни фестивали, концерти, изложби, конкурси с участието на подготвени от подбрани специалисти талантливи деца и младежи с перспективно развитие в съответната област на изкуството, уточнява проф. Генко Гешев.

Ще се провеждат специализирани курсове, летни академии, семинари, пленери, майсторски класове и други форми на пряко и дистанционно обучение в областта на изкуствата. Фондацията ще подпомага и финансира печатни издания като бюлетини, брошури, студии, монографии, книги, учебни помагала и др. в областта на музикалното обучение. Освен това ФЕАА ще създава активни контакти и партньорства с други правителствени и неправителствени организации от страната и чужбина.

Управителният съвет на фондацията включва изявени наши творци в различни сфери на изкуствата като проф.Генко Гешев (председател на УС), Мариела Павлова (зам.-председател), Стефан Линев (изпълнителен директор), д-р Момчил Георгиев (артистичен директор), проф. д-р Емилия Коларова (директор образователни програми), Лукас Старидолски (директор стратегическо развитие).

Водещи

Най-четени