Първият учебен час в Бургас ще бъде по безопасност на движението 12.09 | 16:42

Пътните маркировки били обновени, както и знаците и пешеходните пътеки в районите на учебните заведения, твърдят от общината

От Андриян Георгиев

Новата учебна 2012/2013 година в бургаските училища ще стартира с час по безопасност на движението, съобщиха от Бургаската община.

Инициативата е продължение на усилията в последните няколко години за предотвратяване на пътните инциденти и повишаване на безопасността на пресичащите ученици на път за училище през цялата учебна година, като най-уязвими участници в движението.

За правилата за движение на пътя и опасностите, които това крие, учениците от първите и по-горните класове ще научат от своите класни ръководители.

В този час първокласниците ще бъдат запознати с най-сигурните маршрути от дома до училището, пешеходните пътеки и светофари на кръстовищата и опасните участъци, които трябва да избягват по пътя. По-големите ученици ще си припомнят правилата за движение, както и препоръчителните веломаршрути, за тези от тях, които се придвижват на две колела.

От общината посочват, че пътните маркировки били обновени, както и знаците и пешеходните пътеки в районите на учебните заведения.

Водещи