Раздават чай и в Пазарджик 30.01 | 15:45

Над 500 чаши с топъл чай са раздадени за три часа на три публични места в София

От Кремена Бедерева

Чаша чай ще получават и жители на Пазарджик заради ниските температури, съобщиха от общинската   администрация. Инициативата е съвместно дело на община Пазарджик и местната  структура на Българския Червен кръст (БЧК).

Пред офиса на червенокръстката организация ще бъде разкрит пункт за раздаване на чай. Повод за акцията са отрицателните температури, които синоптиците прогнозират до края на седмицата. Всеки работен ден до 3 февруари желаещите могат да получат по чаша топъл чай от доброволците на младежката организация на БЧК.

Над 500 чаши с топъл чай са раздадени за три часа на три публични места в София, както и в три раздавателни пункта на проекта "Социална кухня", съобщиха за БТА от Столичната община.

Инициативата продължи до 14.30 ч. Раздава се топъл чай на желаещите при Централната жп гара, до църквата "Св. Неделя" и пред пилоните на НДК.

Чай е предлага и на ползващите услугите на проекта "Социална кухня" в кв. "Левски", районите "Младост" и "Люлин". Там обаче според социалните работници интересът към топлата напитка е бил слаб, тъй като се предлага топла супа и хляб за обяд.

Водещи

Най-четени