Ремонт за 700 хил. лева за детска ясла в Павликени 04.09 | 08:33

Единственото детско заведение в общината се посещава от 12 деца над капацитета

От Кремена Бедерева

165 PVC прозорци, обшивка на покрива с ламарина, външна топлоизолация с площ над 1100м2, цялостен ремонт на котелна инсталация и 83 нови радиатори са придобивката на Детска ясла Павликени след двумесечен ремонт, съобщава Север.бг.

С освещаване на сградата и прерязването на лентата от директора Магдалена Дечева и кмета на Община Павликени инж. Емануил Манолов беше дадено новото начало по проект "Въвеждане на енергоспестяващи мерки в ЦДГ №1 "Осми март” и Детска ясла в гр. Павликени”. Проектът е получил безвъзмездно финансиране от Европейски фонд за регионално развитие.

Общата стойност на извършената инвестиция за саниране на детската ясла и на детска градина "Осми март” е 691 267,40 лв. Единствената ясла в Община Павликени се посещава от 60 деца. Заведението работи над капацитета си от 48 възпитаници. Сградата е открита на 23 януари 1976г.

Извън планираното по проекта, Община Павликени финансира и дейностите по облагородяване на околното пространство край сградата. Празничната програма продължи с концерт и изпълнения на възпитаниците от всички групи на Детската ясла. Инж.Манолов подари на колектива икона на Св.Мина.

Водещи

Най-четени