Ремонт тече в училища и детски градини в Бургас 12.08 | 18:04

До есента те ще са напълно обновени

От Лазар Тодоров

Кметът на Бургас Димитър Николов провери напредъка на ремонтните работи в бургаските училища и детски градини на територията на ж.к. "Меден рудник", съобщиха от община Бургас. Ремонтът е насочен главно към обновяване и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сградите.

"Следим стриктно изпълнението на тези изключително важни за града обекти. Тези сгради не са ремонтирани сериозно от построяването им преди трийсетина години. След месец те ще посрещнат напълно обновени учениците наесен", заяви кметът Димитър Николов

Общината вече е реконструирала ОУ "Елин Пелин". Все още тече работата по СОУ "Константин Петканов", ОУ "Найден Геров" и СОУ "Петко Росен", както и по още няколко училища в Бургас.

Кметът е инспектирал и ремонтът във втория корпус на ОДЗ N 13 "Надежда" в ж.к. "Меден рудник", който е част от Общностен център за ранно детско развитие и родителска подкрепа.

Пред завършване са и два от общо 5-те модерни центъра за настаняване от семеен тип, в които ще бъдат настанени деца с увреждания.

В момента се оборудват помещенията със специализирани уреди и мебели за нуждите на децата в неравностойно положение. Очаква се къщичките да бъдат напълно готови през октомври.

Водещи

Най-четени