Ремонтирани са осем училища по изкуствата 05.01 | 13:55

Ремонтите са осъществени по проект "Устойчиво развитие"

От Андриян Георгиев

Общо осем училища по изкуствата към Министерството на културата (МК) са ремонтирани по проект "Устойчиво развитие”, който се реализира съвместно с местното представителство на Philips, съобщават от пресслужбата на МК.

През 2011 г. по този проект са били извършени ремонтни дейности в училища по изкуствата, които имат начален етап на обучение - Националното училище по изкуствата "Добри Христов” във Варна и Националното училище по изкуствата "Панайот Пипков” в Плевен.

Така училищата по изкуствата, в които проектът е реализиран и са подсигурени по-добри условия за обучение и осветление на учебни зали и кабинети, стават общо осем - Националната професионална гимназия за полиграфия и фотография в София, Националната гимназия за приложни изкуства "Тревненска школа” в Трявна, Националната гимназия за приложни изкуства "Проф. Венко Колев” в Троян, Националната гимназия за пластични изкуства и дизайн "Акад. Дечко Узунов” в Казанлък, Националното училище по изкуствата "Веселин Стоянов” в Русе, Националното училище за музикални и сценични изкуства "Христина Морфова” в Стара Загора, Национално училище по изкуствата "Добри Христов” във Варна и Националното училище по изкуствата "Панайот Пипков” в Плевен.

Чрез подобряването на осветлението в училищата не само се подобряват условията, в които учениците се обучават, но и се съдейства за спестяването на електроенергия.

През 2012 г. предстои включването в ремонтни дейности на нови училища по изкуствата с начален етап на обучение, както и стартиране на нов раздел от проекта – обучение за здравословен начин на живот по програмата SimplyHealthy@Schools. SimplyHealthy@Schools е международна социална програма, която споделя достиженията и знанията на компанията с цел да помогне на децата по света да водят по-здравословен начин на живот. Чрез програмата SimplyHealthy@Schools се обогатяват знанията на децата за здравословния начин на живот.

Програмата включва обучаваща игра, която показва лесни начини за подобряване на здравето и начина на живот, като се обръща специално внимание на въздуха, светлината, водата и устната хигиена, упражненията и опазването на околната среда. Програмата съдържа въпроси и задачи за деца между 8 и 12-годишна възраст, за това как те самите могат да подобрят своето здраве и начин на живот. Материалите за обучение се базират на познанията, които компанията е натрупала през годините. 

Съвместният проект "Устойчиво развитие” представлява не само значителен принос за подобряване на материалната база на училищата по изкуствата, но и значим проект, свързан с корпоративната социална отговорност на компанията.

Водещи

Най-четени