Ремонтират за над 9 млн. лв. пътя Дерманци-Угърчин-Микре 15.06 | 07:14

Рехабилитацията на отсечката ще улесни достъпа до туристически обекти

От Кремена Бедерева

Рехабилитация на 24 километра от път Дерманци-Угърчин-Микре в Ловешка област ще започне от днес, когато ще се направи и първата копка. Това съобщи областният управител Николай Нанков, цитиран от БТА.

Обектът е включен като Лот 2 от първи етап по програмата за рехабилитация на второкласни и третокласни пътища по оперативна програма "Регионално развитие".

Строително-монтажни дейности ще се извършат от варненска фирма, съобщи директорът на Областно пътно управление - Ловеч Георги Грозданов. По думите му рехабилитацията на отсечката ще улесни достъпа до туристически обекти, както и връзката на населението от общините Луковит и Угърчин с областния център Ловеч.

Рехабилитираният участък ще осигури и по-добри условия за комфортно и безопасно придвижване на средно 500 моторни превозни средства на денонощие, каза Грозданов.

Проектът е на стойност 9 551 712 лева и трябва да приключи до 3 юни 2012 г. По втори етап на оперативна програма "Регионално развитие" предстои рехабилитация на отсечките Черни Вит - Тетевен - Беклемето и Казачево - Стефаново - Дебнево.

По трети етап съвместно с Плевенска област ремонтни дейности ще се извършат по отсечката Луковит - Червен бряг, информира Георги Грозданов.

Водещи

Най-четени