Ремонтират разградското "Социално подпомагане" 25.04 | 11:16

Ремонтните дейности включват външно саниране на фасада, подмяна на дограми

От Кремена Бедерева

Основен ремонт на сградата, в която се намира дирекция "Социално подпомагане " в Разград ще бъде извършен с европейски средства. Това съобщи директорът на Регионалната дирекция Таня Костова за БТА.

Дейностите са по проект на Агенцията за социално подпомагане, а средствата са по оперативна програма "Регионално развитие". Освен сградата на социалните служби в областния град, по същия проект ще бъдат ремонтирани и помещенията на "Социално подпомагане" в Търговище и Попово.

Отпуснатата сума общо за трите дирекции е 503 173 лева. Ремонтните дейности включват външно саниране на фасада, подмяна на дограми - врати и прозорци, вътрешни ремонти на подове, стени и тавани. Ще бъдат ремонтирани санитарните помещения, а електрическата и ВиК инсталаци подменени.

Проектът предвижда още изграждане на приемна на партерния етаж и рампа за инвалиди, посочи Костова. Ремонтните дейности ще започнат през лятото и се предвижда да свършат догодина, каза тя.

По думите й проектът цели да осигури високоефективно социално обслужване на лица в неравностойно положение. Ще се оптимизира обслужването на клиентите, значително ще се подобри достъпът на гражданите до услугите.

Предвижда се от подобрените условия на обслужване след ремонтните дейности да бъдат облагодетелствани близо 70 000 души. От тях годишно през следващите три години близо 30 000 са потенциалните бенефициенти на град Разград, добави Костова.

Водещи

Най-четени