С конна база ще се сдобие Търговище до 2013 г. 30.05 | 11:18

Предвижда се след построяването на съоръжението да има школа за обучение на ездачи

От Кремена Бедерева

В Търговище ще бъде изградена конна база за отдих и спорт.

Съоръжението ще бъде построено върху площ от 72 дка, които граничат със земеделски земи - четвърта категория, обяви представител на инвеститора, пред БТА.

Предвижда се изграждането на закрити плацове за конен спорт, открити пясъчен и тревен плац, единият от които - с препятствия. На закрития ще бъдат изградени два манежа, трибуни, санитарни възли.

Ще има две конюшни за по 20 коня, като отглеждането им ще бъде предимно оборно. Ще бъде построена битова сграда с апартаменти за семействата на гледачите на животните.

За да бъде спазено изискването конюшните да се отдалечени на поне 100 метра от вилната зона, ще бъдат изградени четири тенискорта. Всички плацове за конен спорт и кортовете за тенис ще бъдат изградени така, че да могат да бъдат лицензирани за състезания с международни участия, според експерт.

Предвижда се след построяването на съоръжението тук да има школа за обучение на ездачи, атракционни разходки с коне и др. Предвижда се да бъдат разкрити 20 работни места за гледачи на животни, треньори, съдии.

Конната база в Търговище трябва да започне да работи през 2013 година.

Водещи

Най-четени