САЩ лансира кампания в защита на работещи на открито 27.04 | 10:52

Слънцето и топлината могат да са окажат смъртоносни, предупреждават от трудовото министерство

От iNews.bg

Американското трудово министерство стартира национална кампания, насочена към хората работещи на открито. Целта е да бъдат запознати работещите и техните шефове за рисковете, които крие директното излагане на слънце и опасностите от работата при високи температури.

 

"Ако работите на открито, сте изложени на рискове, които могат да доведат до сериозни медицински проблеми и дори смърт", коментира министърът на труда Хилда Солис.

По данни на министерството всяка година на хиляди работници се налага да излязат в болнични заради заболяване, свързано с излагане на слънце или жега. 30 души например са починали след като са получили инфаркт след излагане на слънце през 2010 година, допълват от министерството.

Властите са разработили брошури на английски и испански език, в които са обяснение всички рискове, свързани с работата на открито и начини за превенция. Сред тях например са работещите да не забравят да пият вода и да почиват на сянка. Направен е списък с симптоми на слънчев удар, както и кога е необходимо да бъде повикана спешна помощ за пострадал.

Основната заплаха през летните месеци е за работещите в областта на селското стопанство, строителство, пътно строителство и работещите на пистата на летището.

Водещи

Най-четени