Сайтът на Банско проговаря на английски език 11.06 | 16:43

Очаква се английската версия да бъде пусната до края на юни

От Кремена Бедерева

Сайтът на Община Банско се очаква бъде пуснат и на английски език до края на юни, съобщиха от пресцентъра на общината. Той ще бъде един от малкото сайтове на общините в България, който ще се поддържа в двуезичен вариант.

От няколко дни вече функционира обновеният сайт на Община Банско. Порталът (www.bansko.bg) е с по-прегледен изглед, с оптимизирани и разширени функционалности. Съдържанието на портала е актуализирано и обогатено, а визията е по-модерна.

Нововъведенията в сайта са разделите за "Онлайн услуги” и "Административни услуги”. Модулът "Виртуално деловодство” на портала дава възможност на гражданите и фирмите да проверят статуса на документите, които вече са внесли в Общинска администрация.

Гражданите могат да подават своите сигнали за нарушения, препоръки, предложения, както и да запишат приемен час за среща с ръководството на общината вече и по интернет. Всички бланки, които са необходими за използването на различни административни услуги, гражданите вече могат да ги намерят и изтеглят от сайта на общината.

Също така е включено показването на структурата на общинската администрация, подробната информация за икономическата характеристика на общината, поместена е годишната програма и стратегия за управление и разпореждане с имоти.

Специалната секция "Аз, туристът” е събрала цялата необходима информация за всеки турист, решил да посети община Банско - културни забележителности, църкви, музеи, актуални разписания на влаковете и рейсовете, таксиметрови услуги, хотели, заведения за хранене и пр.

Сайтът дава и препратки към подсайт на Общински съвет Банско, където гражданите могат да се запознаят с дневния ред на заседанията и решенията на Общински съвет.

В сайта вече функционират и две анкети, където гражданите могат да дадат мнението си - темите на анкетите ще се променят и актуализират периодично.

Водещи